PAVEMENT: Twilight Terror

PAVEMENT
Twilight Terror
Domino

Amerikan lo-fi -meiningin kivijalka on mennyt äänittämään viidennen albuminsa 24-raiturilla tuottajanaan Nigel Godrich, mies Radioheadin OK Computerin mahtipontisen paranoian takaa. Jo on aikoihin eletty!

Twilight Terror on pohjimmiltaan taattua Pavementia: kantrahtavaa ja folkahtavaa "vaihtoehto"-rockia, jota maustaa Velvet Underground -tyyppistä valkoista meteliä edustava kitarointi ja outoja lyriikoita mutisevat laulusuoritukset. Tällä kertaa mukana on muunkinlaisia elementtejä rockin historiasta: esimerkiksi Platform Bluesista tulee mieleen Beatlesin She Came In Through The Bathroom Window ,vähän 70-luvun alun Rolling Stones ja, kieltämättä, hetkittäin OK Computer. Ann Don't You Cryssa voi kuulla jopa soul-virittelyä. The Hexx on ainakin levy- yhtiön mielestä Black Sabbath -henkinen!

Twilight Terror on kaikessa sekametelisoppaisuudessaan tasapainoinen ja viihdyttävä levy kuunnella. Parhaimmillaan se on vinon aurinkoisissa junnauspop-helmissään kuten Billy, You Are the Light ja …And Carrot Rope. Vähän kuten toinen Nigel Godrichin tuottama aikuiseksi kypsynyt alternatiiviakti Beck, Pavement todistaa, että rock-musiikin juurien tonkimisenkin voi hoitaa persoonallisesti ja tyylillä.