Poikabändi aikuisille – Hurtsin uutuus on ennalta-arvattava ja epätasainen

Hurts
Desire
Sony

Manchesterilaisesta jalkapallosta voi olla montaa mieltä, mutta on vaikea olla ylistämättä musiikkiantia, jota Ison- Britannian Tampere on antanut maailmalle. Nyt on vuorossa synth pop -duo Hurts, joka janoaa esitellä taitojaan neljännellä levyllään Desire.

Uutukainen ei tarjoa sinänsä kovin paljon uutta, mutta toisaalta mitä sitä hyväksi havaittua tyyliä muuttamaan. Hyvää on tarjolla pitkin matkaa. Esimerkiksi kolmas kappale People Like Us ei jää pronssille vaan on ennemminkin, jos nyt ei puhdasta kultaa, niin ainakin albumin ykkösviisuja.

Myös Beautiful Ones -singlen rohkeuteen kannustavat sanat sekä toimiva melodia takaavat Hurts-faneille syyn olla Hurts-fani. Toistoon ja sanojen lopputavujen jankutukseen perustuva Thinking Of You meinaa saada tyrmäykseni, kunnes huomaan liikehtiväni ja laulavani sen tahtiin.

Levylle mahtuu myös muutamia tylsiä pop-kappaleita, jotka voisivat olla lähes kenen calvinharriskopion tahansa. Tällainen on yllättäen toinen sinkkubiisi Ready To Go ja rimmaavasti Wherever You Go.

Myöskään Magnificent ei ole kovin mahtava. Päätöskappale voisi olla paremminkin jonkun poikabändin slovari, joka kuuluu romanttisen brittikomedian lopussa, kun kaksi rakastavaista juoksevat toisiaan kohti keskellä vilkasta vääränpuoleista liikennettä.