POSPISIL: Acapulco

POSPISIL
Acapulco
Rocket

Kari Pesonen näyttää pistäneen Puolikuunsa hetkeksi narikkaan ja tarjoaa laulujaan vaihteeksi englanniksi. Tsekkoslovakialaiselta jääkiekkoilijalegendalta nimensä lainanneen Pospisilin harhaanjohtavan eksoottisesti nimetty Acapulco on sisällöltään vanhakantainen kuin kansiinsa ikuistettu sinivalkoinen kiskobussi. Levyn kuoriin kirjattu loppulause ”Pospisil will return in The Ballad Of John And Paul” kertoo avoimesti, mihin suuntaan Kari Pesonen on pohjimmiltaan lauluistaan velkaa.

Perinnetietoisten poplaulujen kirjoittaminen on syöpynyt niin syvälle Kari Pesosen selkäytimeen, että kaksikymmentävuotiaan Puolikuun levyt tuntuivat välillä etenevän kuin automaattiohjauksella. Vuosien kokemus ja rutiini heijastuvat tietenkin myös Pospisiliin. Lähes tee-se-itse-pohjalta syntyneen Acapulcon biisien työstöön Pesonen on kuitenkin löytänyt luontevan ja raikkaankin lähestymistavan.

Acapulcon puhdasta poppia edustavista kappaleista herkullisimpiin lukeutuvat Passion Don’t Last Forever,  Iggy Popin Lust For Lifen beatillä kulkeva vallattoman rosokitarainen Burning ja banjoineen country & westerninen Next Train To Acapulco, jonka kyyti muistuttaa The Monkeesin viimeisestä junasta Clarksvilleen.