Puhkikulunutta kauneutta – Suomea rakastava brittifolkkari sortuu sokerisuuteensa

Passenger
Young As The Morning Old As The Sea
Cooking Vinyl

Ensitahdeista sen kuulee, kuka on äänessä. Passengerhan se. Kahdeksannella albumillaan Young As The Morning Old As The Sea brittiartisti Michael David Rosenberg matkustaa tutulla folk-tempolla ja -äänellä.

Ei sillä, että laulujen teemat olisivat tuttuja ainoastaan Passengerin tuotannosta. Kappaleissa vilahtelee sävelkulkuja ja sanapareja, joita on kuultu muuallakin. Esimerkiksi pelkästään When We Were Young- ja If You Go -nimistä voi päätellä, että menneitä muistellaan ja toisen rinnalla kuljetaan lähes puhkikuluneilla ilmauksilla.

Passenger lyö kuitenkin moniin kappaleisiin leimansa sonorisella (sokerisella) äänellään, eri rytmityksillä ja soittimien kirjolla. Tuplaheleyttä tarjoaa Beautiful Birds, jossa on mukana – kas kummaa – Birdy. Kaunista on.

Tällä matkalla ei satu juuri yllätyksiä, mutta Passenger on tasavarmaa seuraa heille, jotka ovat olleet folkkarin kyydissä aiemminkin.

Mikä parasta: Suomi mainittu! Levyn nimikkokappaleessa Passenger haluaa kokea eri maiden kauneuksia ja ”want to see the forests of Finland, I want to sail on a boat on the Baltic sea”. Tervetuloa Passenger taas Suomeen – mutta jätä Tallinnan-laiva väliin.