RED ELEVEN: Collect Your Scars

RED ELEVEN
Collect Your Scars
Lifeforce

Collect Your Scars on loistava esimerkki, miten eri vaikutteet sulautetaan yhteen niin, ettei lopputulos ole kopio tai pastissi esikuvista. Red Elevenin yhteydessä mainitaan usein Faith No More, Alice In Chains sekä liuta muita grunge-ajan nimiä. Red Eleven on toki kaikkea näitä, mutta nykypäivään päivitettynä, omannäköisensä keitos.

Vaikka vaikutteita imetäänkin monesta suunnasta, ei lopputuloksena ole tyylien sekamelskaa. Eri tunnelmista ja tyyleistä siirrytään sulavasti seuraavaan. Melodioita ja koukuttavia riffejä sekä mielikuvituksellisia ja dynaamisia sovituksia, niistä on tämä levy tehty. Erityisen vaikuttavaa on laulaja Tony Kaikkosen työskentely, joka on monipuolista ja taitavaa. Vertaukset Mike Pattoniin eivät tosiaan ole tuulesta temmattuja, mutta Kaikkonen on kaikkea muuta kuin matkija.

Hitusen kappalejärjestystä muuttamalla levystä olisi ehkä saatu vielä nykyistäkin iskevämpi ja draaman kaarta kenties paremmaksi. Keskitempoiset jyystöt tuntuvat keskittyvän nyt levyn keskivaiheille. Tällaisia pikkunyansseja lukuun ottamatta levystä ei juuri moitittavaa löydy.