REINO NORDIN: Bongo Rock

Arvio julkaistu Soundissa 12/2014.
Kirjoittanut: Juho Kankaanpää.

Arvio

REINO NORDIN
Bongo Rock
Monsp

Tätä on odotettu! Reino Nordinin, tuon jokapaikan viihdehöylän, kolmannen studioalbumin ensimmäiset kappaleet julkistettiin nimittäin jo alkuvuodesta 2013. Eksoottisella viulutaustalla kuorrutettu Albatrossi koukutti kuin turkkilainen poplaulu, ja vinyylisinglenäkin julkaistu Ei lomaa piristi reggaemuotoisella rakkaushempeilyllään. Viime kesänä ilmestynyt Viereen esitteli vuorostaan Nordinin elektromman puolen.

Bongo Rock vaikuttaakin todelliselta nappiosumalta. Tässä on albumi, jonka kappaleissa hittipotentiaali ja renkutuskerroin ovat yhtä korkealla kuin Karri Koiran pippalobiiseissä. Musiikillisesti levyllä tasapainoillaan lanteita keikuttavien reggaerytmien ja häpeämättömän hyväntuulisen tanssipopin välimaastossa. Modernien elektronisten biittien ja svengaavien puhallintaustojen yhteiselo tekee lopputuloksesta raikkaan vilvoittavan ja kesäisen.

Levylle on saatu mukaan monta vierailijaa, ja lyhyet riimittelyt kuullaankin muun muassa Jodarokilta ja Stepalta. Vierailijakonsepti on viihdyttävä, vaikka räppiosuuksien verbaalinen sisältö jääkin yhdentekevän vitsailun tasolle. Melko keskinkertaiset sanoituksetkin antaa anteeksi, sillä Nordinin laulu on miellyttävää ja letkeää.

Kaiken kaikkiaan Bongo Rock on siis erinomaista poprehua. Vanhempi polvikin saattaa löytää albumista jotain märehdittävää. Reino ja Siiri Nordinin lupsakka yhteislaulu Hölmö lause on nimittäin tuttu muun muassa Frank ja Nancy Sinatran faneille Something Stupid -nimellä.

Lisää luettavaa