RHAPSODY: Symphony Of Enchanted Lands II – The Dark Secret

RHAPSODY
Symphony Of Enchanted Lands II - The Dark Secret
SPV

Rhapsody on saanut valmiiksi SOEL:n kakkososan. Luca Turillin johtama orkesteri tarjoili esimakua levyltä kesän alkupuolella ilmestyneellä minilevyllä, ja uuden levynsä myötä bändi lanseeraa tyylisuunnalleen keksimän uuden nimen. Jos ennen bändin musiikkia piti kutsuman Hollywood-metalliksi, nyt se on puhtaasti elokuvametallia. Termi puolustaa sikälikin paikkaansa, että bändi on valinnut levylleen kertojan rooliin Christopher Leen.

Rhapsodyn levyllä on mukana 60-henkinen orkesteri sekä kuoro, jotka tukevat Turillin sinfonisia sävellyksiä. Kappaleiden toteutus lähestyy kuitenkin pikemminkin musikaalia kuin varsinaista sinfoniaa. Sovituksissa on paljon samankaltaista otetta, jota Therion on harrastanut jo pitkään, mutta Rhapsodyn uutuudella sinfoniakoristeet ja metalli eivät istu niin saumattomasti yhteen kuin bändin muutamilla aiemmilla levyillä.

Tuttuun tapaan Turilli on ladannut kappaleet täyteen materiaalia, eikä nytkään voi välillä kuin haukkoa henkeä nuottien hyökyaallon alla. Jollakin tapaa sävellysten jäsentely osuu kohdalleen siten, että niitä seesteisempiä rauhankin hetkiä löytyy.

Kun kokonaisuus alkaa lopulta hahmottua, juuri ne levyn laaksopaikoilla lepäävät rauhaisat äänimaisemat muodostavat huikaisevimmat kokemukset. Voimametallin ilotulitus luonnollisesti räiskii pirteitä värejä, mutta Rhapsodyn kohdalla ne eivät enää saa vajoamaan polvilleen.