ROBBIE ROBERTSON: How To Become Clairvoyant

ROBBIE ROBERTSON
How To Become Clairvoyant
429 Records

“Walking out on the boys/Was never the plan/We just drifted off course/Couldn’t strike up the band”, laulaa Robbie Robertson uuden albuminsa raidalla This Is Where I Get Off. The Bandin kitaristi-lauluntekijä palaa haikeana niihin hetkiin, jotka pitkälti yli kolme vuosikymmentä sitten johtivat aikakautensa vaikutusvaltaisimman bändin hajoamiseen. The Bandin muut jäsenet yrittelivät vielä vuosia myöhemmin yhdessä, mutta Robbie Robertson ei koskaan joukkoon liittynyt.

Muutenkin Robbie Robertson luo viidennellä soololevyllään toistuvasti katseensa menneeseen.  Esimerkiksi He Don’t Live Here Anymore kuvaa niitä villejä vuosia, jolloin Robbie ja huippuohjaaja Martin Scorsese elivät yhdessä Hollywoodin ruhtinaiden yöelämää, ja When The Night Was Young sytyttää puolestaan nuoren rockmuusikon unelmat uudelleen liekkeihin.

Harvaan tahtiin ilmestyneillä aiemmilla sooloalbumeillaan Robbie Robertson on kartoittanut kokonaisia genrejä jazzista intiaanien musiikkiin. Nyt hän punnitsee omaa elämäänsä. Menneisyyden vangiksi ei Robbie kuitenkaan ole jäänyt, sillä näissä terävästi havainnoiduissa teksteissä ei ole rahtustakaan väsyneessä itsesäälissä marinoitua nostalgiaa.

How to Become Clairvoyant on saanut soittajikseen joukon huippunimiä, kuten Eric Clapton ja Steve Winwood. Hetkeäkään ei kuitenkaan jää epäselväksi, kenen visiota he ovat toteuttamassa. Robbie Robertson hallitsee niin albumin suuret linjat kuin pienimmät yksityiskohdatkin.