ROCKET FROM THE CRYPT: Group Sounds

ROCKET FROM THE CRYPT
Group Sounds
Vagrant

Rocket From The Cryptin päägonzo John "Speedo" Reis sai kun saikin vedettyä bändinsä kuiville, vaikka kolmen vuoden takainen RFTC -albumi oli niin väkinäinen ja hengetön, että yhtyeen oli valmis kuoppaamaan kovempikin fani. Vielä kun Speedo viritteli omaa Sultans-sivuprojektiaan, voidaan pitää pienenä ihmeenä, kuinka viimeisen päälle tyylitajuisista soittoniekoista koottu porukka saatiin yhtenäiseksi vain rumpalia vaihtamalla.
Onneksi väliaikaiseksi osoittautuneen notkahduksen aika on kuitenkin ohi ja Rocket From The Crypt voidaan jälleen laskea tekijämiesten porukoihin. Ilmaisussa on taas atakkia enemmän kuin eduskunnan kansalaisaktivistien ryhmässä ja Speedon itseluottamussuoneen on ruiskaistu kunnon tujaus kasvuhormonia. Niin verevältä kuin Group Sounds kuulostaakin Scream Dracula Scream -albumi (1995) ja sen kaikkien aikojen bailubiisien joukkoon noussut ykköshitti Born in ´69 jää silti aikakirjoihin bändin uran kirkkaimmaksi tähtihetkeksi.
Musiikillisia linjauksia ei ole tarvinnut tarkistaa, sillä kellään ei ole asiaa astua punkkia, rockia, sleazea Las Vegas -viihdettä ja huikeaa torviakrobatiaa suvereenisti keskenään sekoittavan RFTC:in varpaille. Muutamaa joukosta erottuvaa räväkkää party-pumppausta jää levyltä kaipaamaan, vaikka Savoir Fairessa ja This Bad Check Is Gonna Bouncessa potentiaalia siihen olisikin. Hiturit eivät edelleenkään ole yhtyeen ominta alaa, mutta tällä kertaa tempon laskiessa tunnelma ei lässähdä samantien. Biisit on tiivistetty kahden, kolmen minuutin ytimekkääseen kuosiin, mutta siitäkin huolimatta Group Soundsia vaivaa aavistuksenomainen tasapaksuus. Biisimateriaali ei sittenkään ole tarpeeksi vankkaa. Onneksi ammattimiesten asenteella ja ilotulitteiden lailla räiskyvällä äijäenergialla pääsee jo pitkälle.