ROGER GLOVER AND THE GUILTY PARTY: If Life Was Easy

ROGER GLOVER AND THE GUILTY PARTY
If Life Was Easy
Edel

Levyn kansiin ikuistettu seinäkirjoitus toivottaa sarkastisesti ”merry crisis”. Se on kuin alkujysäys If Life Was Easylle, joka on muotoutunut viimeisen vuosikymmenen myrskyistä ja auringosta, iloista ja suruista Roger Gloverin elämässä.

Deep Purplessa soittavat ja soittaneet muusikot ovat tehneet yhteensä varsin vaikuttavan läjän soololevyjä. Merkittäviä ja upeita, kuten vaikka Jon Lord ja Ian Gillan parhaimmillaan, tai apeita ja unohtuneita, kuten Glenn Hughes ja Gillan huonoimmillaan. Entäs Roger Glover? Montako Gloverin soolobiisiä pystytte levyhyllystä tarkistamatta luettelemaan? Basistin soolot eivät ole taatusti kuuluneet Purple-miesten omien polkujen helmiin.

If Life Was Easy on iloinen poikkeus. Se on väliin haikea, väliin hyväntuulinen ja humoristinen. Glover purkaa biiseihinsä läheisen kuolemaa, avioeroa, isyyttä, lapsenlapsen syntymää ja vuosikymmenen tapahtumia erilaisina tunnetiloina. Letkeitä laulelmia, kantrivetoja, kaikki pienimuotoisesti ja intiimisti, hardrockia vältellen.
Roger Glover osoittautuu jopa kelvolliseksi laulajaksi. Ei näillä biiseillä rockhistoriaa muuteta, mutta tällä kertaa enemmän tuottajana kuin sooloartistina tunnettu mies onnistuu hienosti.