SAM BEAM & JESCA HOOP: Love Letter For Fire

SAM BEAM & JESCA HOOP
Love Letter For Fire
Sub Pop

On aina hienoa kuulla, kun miehen ja naisen lauluäänet soivat täydellisesti yhteen. Niin kävi silloin, kun Gram Parsons ja Emmylou Harris tekivät ne liian harvat yhteislevytyksensä. Ja niin on käynyt lukuisia kertoja sen jälkeen. Toinen toisensa jok’ikinen hetki ymmärtävä, lämpöä väreilevä laulusointi on Sam Beamin ja Jesca Hoopin duo-albumin väkevin vetonaula. Kumpikin on lapsuudessaan laulanut kirkossa, ja tuo pitkä ja syvä traditio kuuluu albumin kaikissa kappaleissa. Tätä taidokkuutta kelpaa ihastella.

Love Letter For Firella tekevät Iron & Winesta tuttu Sam Beam ja Jesca Hoop yhteistyötä harvinaisella tavalla. Sam asuu Yhdysvalloissa, Amerikassa syntynyt ja kasvanut Jesca nykyään Englannissa, mutta niin sävelet kuin sanatkin ovat syntyneet valtameren ylittäneissä sähköpostisessioissa. Studiossa sitten soitettiin ja laulettiin vähän toista viikkoa.

Lopputulos on pääosin akustista, niukoilla jazz-mausteilla sävytettyä americanaa, levollista ja yksinkertaista musiikkia – konstailemattomia rakkauslauluja romantikoille…