SANDY DENNY: I’ve Always Kept A Unicorn

SANDY DENNY
I've Always Kept A Unicorn
Island

Sandy Denny oli folkrockin merkittävin laulajatar. Hän rakasti bändejään (Fairport Convention, Fotheringay) ja niiden railakasta kulkurielämää. Hän halusi olla aina muusikko muusikoiden joukossa ja lähti soolouralle kovin vastentahtoisesti.

Yllättäen monet Sandy Dennyn klubeilla nähneet kuitenkin kertovat laulajattaren olleen parhaimmillaan silloin, kun hän astui lavalle yksin ja esitti laulujaan ilman rockbändin tiukkaa rytmiä.

Milloinkaan Sandy ei äänittänyt intiimiä akustista albumia, sillä soololevyilläkin käytetään aina aika mahtipontisia sovituksia. 38 vuotta laulajattaren kuoleman jälkeen on koottu neljänkymmenen laulun kokoelma demoja, konsertti- ja radiotallenteita.

Kaikki keskittyy Sandy Dennyn ääneen ja hänen ainutlaatuiseen kykyynsä löytää laulujen ydin. Tunnelma on hauras. Useimmiten Sandy säestää itseään kitaralla tai pianolla. Parhaimmillaan tupla tuo esiin herkkiä versioita laulajattaren tunnetuimmista lauluista (Strawbsin kanssa vedetty Who Knows Where The Time Goes, a cappella -esitys Lowlands Of Holland tai No Endin väkevä pianotulkinta), mutta samalla on kyllä todettava, että yli kaksi tuntia näin pelkistettyä ilmaisua saattaa ylittää monen folkia rakastavankin ihmisen vastaanottokyvyn.