THE SATURNETTES: The Saturnettes

THE SATURNETTES
The Saturnettes
The Velvet Beat Records

The Saturnettes on tamperelaisen laulaja Jann Wilden uusi yhtye. Orkesteri ei nimensä puolesta henkilöidy yhtä vahvasti häneen itseensä kuin
Wilden aiempi kokoonpano Jann Wilde & Rose Avenue. Musiikki kuulostaa silti yksinomaan Wildelta. Hän sekä säveltää että sanoittaa yhtyeen kappaleet.

The Saturnettes tekee klassista popmusiikkia, joka ei ole kovin omaperäistä, mutta erittäin sujuvaa. Wildella on silmää tarttuville melodioille, joita levyn kappaleet ovat pullollaan. Hyväntuulinen albumi on reipas purkkapop-pala, jonka kuuntelee mielellään. Se on nautittavaa hömppää, jonka ei ole tarkoituskaan tehdä muuta kuin piristää kuulijaansa. Tässä se onnistuu erinomaisesti. Mollisointuja kuullaan lähinnä levyn päättävässä Dietrich-kappaleessa.

David Bowie on säveltäjänä edelleen Wilden suurin esikuva. Bowien vaikutus kuuluu läpi levyn, mutta etenkin kappaleessa Oh Girl, jolla laulaja myös kuulostaa idoliltaan.

The Saturnettesin levyssä on hittipotentiaalia, jonka tehoa laskee valitettavasti albumin kotikutoinen tuotanto. Halvan kuuloiset konerytmit häiritsevät etenkin kappaleiden Dunkelbunt ja Cadillac kohdalla. Pienellä viilauksella The Saturnettesilla olisi käsissään erinomainen, dekadenssia uhkuva pophelmi. Nyt suuhun jää hivenen juntti jälkimaku.