The Saturnettes: II

The Saturnettes
II
Velvet Beat

Jann Wilden ohjastama The Saturnettes voisi olla loistava bändi, jos se vain haluaisi olla sellainen. Wilden sivuprojektista alkaneen kokoonpanon debyyttialbumi ilmestyi parisen vuotta sitten, ja on sääli, ettei nyt julkaistava kakkoslevy juurikaan vie sen ilmaisua eteenpäin, ennemminkin pari askelta sivulle.

Wilden muut yhtyeet (Neon Comets, Rose Avenue, Volter) ovat kulkeneet muun muassa David Bowien, T. Rexin, The Doorsin ja The Curen jalanjäljissä. The Saturnettesin uusi albumi imee vaikutteita ilmeisimmin 80-luvulta. Kappaleiden melodiat ovat osin 70-lukulaiseen purkkapoppiin kallellaan, mutta mukana on myös kohtalokkaampia sävyjä.

Tarttuvia biisejä Wilde on aina osannut kirjoittaa. Bob From The Cure, Just Because ja Driving herättävät toiveita jostain paremmasta, mutta kappaleiden demomainen toteutus estää niitä nousemasta potentiaalinsa tasolle. Hutejakin mukaan mahtuu, esimerkiksi mielikuvituksettomasti Jesus And Mary Chainia kopioiva The Movements ja yksipuolinen rallatus Someday.

Lupauksia ei siis lunasteta. Ehkä Jann Wilde voisi murtautua ulos kotistudionsa kätköistä ja ryhtyä oikeasti johtamaan yhtyettään. Sillä The Saturnettes voisi olla muutakin kuin pelkkä ok-tason makuuhuoneprojekti.