SE, JOSTA EI PUHUTA: Ne, joista ei puhuta

SE, JOSTA EI PUHUTA
Ne, joista ei puhuta
Sound Of Finland

Iisalmelainen Se, josta ei puhuta on yksi monista hc-punkin metalliin vaihtaneista kokoonpanoista. Mistään yleisöystävällisestä myönnytyksestä ei tässä tapauksessa sentään ole kyse, vaan bändi on säästänyt tinkimättömän asenteensa eikä sen juuria tarvitse kaivella esiin.

Ne, joista ei puhuta -debyyttilevyn kuolothrashin tempo pysyy kovana miltei koko albumin keston ajan. Hurjastelun keskeltä erottuu kuitenkin laadukkaita riffejä ja lausekkeen merkityksen rajoissa tarttuvia melodioitakin. Kitarasoolojen ainoa innoittaja ei ole Slayerin Kerry King, ja hyvä niin.

Sanoituksissa Se, josta ei puhuta luottaa blackmetal-mikstuuralla blandatun sosiaalipornokuvaston tiukkuuteen. Homma ei mene överiksi ja bändi onnistuu välttämään korniuden karikot. Meininki säilyy tylynä ja sitä myötä sopivassa mielentilassa mukaansatempaavana.

Dan Swanön miksaama ja masteroima levy ei kerro suuria jännittävyyksiä tulokasbändin persoonallisuudesta, mutta genressään sujuvasti operoimalla Se, josta ei puhuta on ehdottomasti tarkastamisen arvoista perussettiä.