SERA CAHOONE: Deer Creek Canyon

SERA CAHOONE
Deer Creek Canyon
Sub Pop

Rumpalina muusikon uransa aloittanut ja muun muassa Band Of Horsesin levyllä kyseisessä roolissa vieraillut Sera Cahoone asettuu kolmannella albumillaan country & westernin ja indiefolkin americanaiseen välimaastoon. Maanläheisyyttään Cahoone alleviivaa istumalla määrätietoisen tyynenä kannon nokassa albuminsa kansia koristavassa aarniometsässä.

Sera Cahoone palaa musiikissaan kotimaisemiinsa pikemminkin haikeutta kuin innostuneisuutta tuntien. Laulajana hän antaa itsestään varautuneen ja ehkä hieman etäisenkin vaikutelman. Shakin’ Handsin ja Oh Myn säestykseksi riittää laulajattaren oma kitara, mutta muualla pedalsteel, viulu ja banjo soivat kantrisuuden takeina. Ensin mainittu sinetöi And We Still Moven hitaaksi valssiksi. Nervous Wreckillä Sera Cahoone intoutuu epätyypilliseen reippauteen banjon ja kättentaputusten siivittämänä.

Neil Youngin Helplessin mieleen tuovasti soiva Naked on kuin Sera Cahoonen niukan ilmaisun tunnuslaulu. Kappaleen ensimmäinen säe “I’m feelin hopeless tonight” puolestaan paljastaa yhden syyn siihen, miksi Deer Creek Canyon ei ole varsinaisesti hilpeä laulukokoelma.