SHAMRAIN: Goodbye To All That

SHAMRAIN
Goodbye To All That
Spinefarm

Entwine-laulaja Mika Tauriaisen sadepäivien synkistelyprojekti Shamrain on palannut kuvioihin kolmannen albumin muodossa. Edeltäjäänsä Someplace Elseen (2005) verrattaessa yhtye on kasvattanut tempoaan asteella. Vaikka kappaleissa ei nopeusennätyksiä rikota edelleenkään, Shamrainin musiikki on nyt energisempää kuin koskaan.

Suomalaista iskelmää ja goottirockia on tuskin koskaan yhdistelty näin ennakkoluulottomasti, mutta kappaleet eivät valitettavasti onnistu pitämään kuulijaa otteessaan. Tauriaisen upea ääni ja mahtava tulkinta pelastavat pisteet kotiin useammankin sävelmän tapauksessa, mutta heikoimmillaan kappaleet kuulostavat vain kevytmelankoliselta jollotukselta. Siinä missä edellisillä albumeilla silta kuulijaan rakennettiin hitaasti kasvavilla suurilla tunnelatauksilla, Goodbye To All Thatin terävät energiapiikit eivät aina oikein osu maaliinsa. Levyltä jäisi odottamaan enemmän tarttuvuutta.

Goodbye To All That sopii hyvin syysmasennuksen taustamusiikiksi, mutta usein kyse on vain juuri siitä – taustamusiikista. Yhtye kykenee varmasti parempaan.