SHARON JONES AND THE DAP-KINGS: Give The People What They Want

SHARON JONES AND THE DAP-KINGS
Give The People What They Want
Daptone

Käsillä olevan uutuuden oli tarkoitus tulla julki jo viime keväänä, mutta Sharon Jonesilla havaittu syöpä muutti suunnitelmat. Hoidot tuottivat toivotun tulokseen, ja keväällä uusvanhan soulin kuningatar pääsee liikuttamaan suomalaisiakin viidennen ja parhaan albuminsa musiikilla.

Albumin nimi saattaa ihmetyttää, sillä niin Jones kuin koko Dap-Tonen porukka ovat aina pitänet oman linjansa: 60- ja 70-luvun vaihteen ärhäkästä äänimaailmasta ei ole tingitty tahtiakaan. Suurvaltojen tiedustelupalvelut voisivat yhdistää voimansa, eivätkä löytäisi räjähtävämpää lavabändiä. Juju lienee siinä, että nyt Jones esikuntineen operoi laajemmin mustan musiikin kartalla. Rytinän lomasta löytyy balladeja ja tyttömäistä lauluyhtyesoundia. Now I See ja People Don’t Get What They Deserve karkaavat vuolaine sovituksineen kauas perussoulin kuvioista.

Give The People What They Wantin luontevat siirtymät tyylistä ja tunnetilasta seuraavaan tuovat mieleen Amy Winehousen Back To Blackin. Samanhenkisyyttä alleviivaa se, että Dap-Kings säesti Winehouseakin. Millainen maailmantähti Sharon Jones mahtaisi olla, jos laulunlahjojen lisäksi myös ikä ja ulkonäkö vastaisivat markkinoiden vaatimuksia?