SHEÁ SEGER: The May Street Project

SHEÁ SEGER
The May Street Project
RCA

Nimestä päätellen Teksasin muuttotappioalueisiin lukeutuvassa 1200 asukkaan Quitmanissa varttunut laulaja-lauluntekijä Sheá Seger lähti kolmisen vuotta sitten Lontooseen. Nuoruusvuosien kotikadun mukaan nimetty The May Street Project on Segerin ensimmäinen albumiprojekti, jonka toteutuksessa häntä ovat auttaneet osin ruotsalaisetkin tukijoukot.
The May Street Project on enemmän kuin lupaava ensilevy, jolla perinteinen singer-songwriter -ilmaisu sulautuu luontevasti popiin ja ajanmukaisiin hip hop -elementteihin. Sheá Segerin laulut kumpuavat pohjimmiltaan vanhasta maaperästä, mutta biisien työstössä on hyödynnetty tehokkaasti modernia konearsenaalia. Levyn äänimaisemissa on yhtymäkohtia Didon upean No Angel -albumin ratkaisuihin. Sheá Seger pitää kuitenkin lopputuloksen vähemmän siloiteltuna. Last Timella ja Isn't It Good Tonightilla Segerin taakse sovittuu myös aito jousikvartetti.
Sheá Segerin debyytti on nuoren lauluntekijän vakuuttava näyttö. Laulukokoelma, jonka pariin huomaa hakeutuvansa kerta toisensa jälkeen ja jonka soinnista kuulee aina jotain uutta. The May Street Projectin ylivertaisin esitys on kuitenkin Always. Biisi, jota Sheá Seger ei ole ollut kirjoittamassa, mutta jonka hän tulkitsee yhdessä äänestään päätellen aina yhtä särkynytsydämisen Ron Sexsmithin kanssa.