SIMPLY RED: Home

SIMPLY RED
Home
Simplyred.com

Simply Red on takaisin liikeasioissa neljän vuoden tauon jälkeen, mutta vähissä ovat paukut laulaja Mick Hucknallin hihoissa. Yhtyeen edellinen albumi Love and the Russian Winter floppasi pahasti, ja levy-yhtiö näytti punapäälle tylysti ovea. Hucknall tietysti perustelee tapahtunutta ja oman Simplyred.com-yhtiön perustamista sillä, että he näyttivät Eastwestille keskaria ja päättivät ottaa oikeudet lauluihinsa itselleen. Homen kuultuaan levy-yhtiö tuskin on pahoillaan menettämästään hittiorkesterista. Tyhjää ideapankkiaan ruopinut Hucknall on saanut aikaan albumillisen musiikkia täydennettyään laulukokoelmaa lainakappaleilla.

Coolimmankin kaverin housuihin alkaa tosin kömpiä jäniksiä, kun miettii, että uransa aikana on myynyt 40 miljoonaa albumia, ja jotain tarttis nytkin tehdä. Vanhat keinot ovat silloin uusia parempia, ja niinpä apu löytyi yhtyeen ensihitistä Money's Too Tight To Mention, jonka pohjalta syntyivät eka sinkku Sunrise ja Home Loan Blues.

Lainakappaleissa Simply Red ampuu pahasti harhaan. Dennis Brownin reggae Money In My Pocket yrittää triphopata ja Stylisticsin vanhahtava soulballaditulkinta You Make Feel Brand New on täydellisen väärässä joukossa uusien laulujen seassa, mutta pahin kompastuskivi on kuitenkin Bob Dylanin Positively 4th Street, jossa Hucknall matkii Dylanin nasaalia. Auts, osui ja upposi.

Tällaisten levyjen ansiosta trendikkäillä kahviloilla on yksi ongelma vähemmän, sillä Homen haalea musiikki sopii mainiosti taustalle, eikä temmo äänitapettina ajatuksia mukaansa.