SKINDRED: Babylon

SKINDRED
Babylon
BMG

Lontoolaisen Skindredin esikoinen lähtee liikkeelle täyden viiden tähden biisillä Set It Off, mutta ennen kuin 41-minuuttinen reissu on ohitse, pääsee arvosana putoamaan. Sillä vaikka bändin soundi vakuuttaa, biisiaines ei riitä todella järisyttävään näyttöön. Valovoimainen Benji Webbe rokkaa mikkiä edelleen yhtä tyylikkäästi kuin Dub Warin tehokaalla Pain-albumilla seitsemän vuotta sitten, mutta tällaisenaan Skindredistä ei ole esimerkiksi pitkälti samoilla aseilla taistelevan Asian Dub Foundationin haastajaksi.

Dub Warin omintakeisen dub/rap/ metalli/ragga/drum&bass -sekamelskan evoluutioversiosta on itse asiassa muutenkin kyse, eli ihan tyhjästä ryhmä ei nouse. Sosiopoliittisesti ja maailmanhistoriallisesti onkin kiinnostavaa, että esimerkiksi New York, San Francisco, Lontoo sekä Berliini tuottavat rikkaan etnisen hajontansa ansiosta kiinnostavia ja aina leimallisesti omaan yhteisöönsä peilautuvia yhtyeitä. Sisäistyneiden vaikutteiden sekoittamisestahan kaikki aidosti uusi ja kiintoisa lopulta kumpuaa, kuten vaikka Primal Scream tai Faith No More ovat osoittaneet.

Mutta ulkokultaisesti näppärä cocktail ilman kunnon sisältöä on edelleen vain näppärä cocktail. Jos Skindredin näytöt jäävät tälle tasolle, kvartetista ei tulla koskaan puhumaan samaan sävyyn kuin esimerkiksi Living Colourista ja Fishbonesta tai edes Dub Warista.