SKINDRED: Roots Rock Riot

SKINDRED
Roots Rock Riot
Atlantic

Skindred on varmasti yksi oudoimpia lintuja modernin hevin piireissä. Puhdasverisen roots- ja reggae-musiikin naittaminen Korn-tyyppisen junttametallin kanssa on jo haaste sinänsä, mutta Skindredin ilmaisu toimii.

Jamaikalaissyntyinen rastamies Benji toitottaa positiivista vapauden ja tasa-arvon sanomaansa kuuloelimet lyttyyn runnovien riffien päälle, ja kappaleiden tunnekirjo vaihtelee vuoristoratamaisesti syvästä lakoniasta aina täysiveriseen bilemeininkiin saakka. Ihme kyllä paketti pysyy erittäin hyvin kasassa, eikä levyssä ole lainkaan sillisalaatin makua. Laulumelodioissa on tarttuvuutta ja asennetta, ja räpäytyksiäkin on vain melko harvassa. Omaperäisyys kunniaan.

Roots Rock Riot osoittaa todeksi, että reggaella ja rockilla on paljon yhteistä musiikin lajeina. Vaatii avointa suhtautumista, että Skindredin perimmäiseen sanomaan pääsee käsiksi, mutta se on vaivan arvoista. Yhtye kun kykenee rockaamaan ja chillaamaan yhtä aikaa ja tekee kaiken vieläpä valtavalla intensiteetillä. Skindred on ehdottomasti yksi kekseliäimpiä metalliyhtyeitä kautta aikojen, sillä heidän musiikkinsa kaataa raja-aitoja.