S.O.D.: Bigger Than The Devil

S.O.D.
Bigger Than The Devil
Nuclear Blast

Sittemmin shortsimetallilla tunnetuksi tulleet kitaristi Scott Ian ja rumpali Charlie Benante, nykyään Brutal Truthissa vaikuttava basisti Danny Lilker sekä omaa M.O.D.:aan luotsannut suurisuinen ja -mahainen Billy Milano ovat tekaisseet jatkoa 14 vuotta sitten NYHC-imagoa ja -tyyliä luoneelle Speak English Or Die -klassikolle.

Stormtroopers Of Deathin legendaarisen räävitön tyylittömyys ei ole onneksi/valitettavasti isommin muuttunut. Joten uudellakin laatalla on niin muutaman sekunnin mittaisia vitsi"biisejä", minuuttisia hc-suihkahduksia kuin myös mainioita mosh-osuuksia sisältäviä metallijynkytyksiä. Sanoitusten linja vaihtelee kerran naurattavista huummoripläjäyksistä (Celtic Frosted Flakes ja Frankenstein And His Horse) junttimaisen mauttomiin (Free Dirty Needles ja Aren´t You Hungry) ja jopa oivaltavasti kantaaottaviin (We All Bleed Red ja Mon(k)ey´s Rule).

Osa riffeistä on selkeää kierrätystä ekalta ja selkeästi paremmalta S.O.D. -levyltä, kuten myös Nuclear Assaultin ja varsinkin M.O.D.:n ekalta pitkäsoitolta. Mutta onpa mukana myös muutama tiukan iskevällä uusioriffillä pelaava junttabiisikin.