STATIC-X: Cannibal

STATIC-X
Cannibal
Warner

Yhdysvaltalainen Static-X on jättimenestyksen jälkeen pudonnut metallibändien keskikastiin, eivätkä viime vuosien tasapaksut levyt ole tuoneet asiaan helpotusta. Nykypäivän Static-X:llä ei enää ole lainkaan hittihakuisuutta mukana musiikissaan, vaan kappaleet ovat lyhyitä, tylyjä ja kulmikkaita rypistyksiä, joiden on turha odottaa avautuvan kovin helposti. Wayne Static sylkee poliittisesti latautuneita sanoituksiaan ilmoille kuin ylikierroksilla käyvä radioselostaja, ja muu bändi pompottelee kappaleita aivan kuin ne olisivat vain alati vaihtuvia riffikokoelmia.

Tällä kerralla elektronisia vivahteita on mukana tavallista enemmän, mutta ne vain entisestään alleviivaavat futuristista ja synkkää yleisilmettä, joka onkin yhtyeen vahvuus. Veteraanin varmuudellahan tässä musisoidaan muutenkin, ja kestokuuntelussa huomaa teollisen ja ahdistavan ilmapiirin imaisevan mukaansa, vaikka helposti omaksuttavia pikahittejä ei mukana olekaan.

Kyllä Static-X hommansa osaa ja on yhä yksi omaperäisimmistä metallibändeistä, joita Atlantin toiselta puolen on mantereellemme rantautunut. Pienoinen tarttuvuus olisi silti tehnyt tällekin levylle ihmeitä.