STEVE HOWE: Portraits Of Bob Dylan

STEVE HOWE
Portraits Of Bob Dylan
Eagle

Yes-kitaristi Steve Howe tunnustautuu vanhaksi Bob Dylan -faniksi tulkitsemalla tusinan verran Dylanin muotokuvia. Yesin tai aikaisemman soolouransa perusteella Howea ei juurikaan dylanologiksi tunnistaisi, mutta Portraits Of Bob Dylan albumilla ei olekaan kyse kitaravirtuositeetista, vaan Howen halusta luoda Dylanin lauluille niille sopivia tunnelmia. Tuo sopivuus on tässä yhteydessä luonnollisesti erittäin subjektiivinen käsite.

Steve Howe soittaa levyllään pääosin akustista kitaraa. Laulusolistiksi ääneltään hieman Richard Thompsonia muistuttava Howe uskaltautuu neljällä raidalla, joista parhaiten toimivat Just Like A Woman ja Buckets Of Rainin rehti country & western -versio. Vierailevista solisteista pisimmän korren vetää vanha Yes-kollega Jon Anderson 12-minuuttisella avausraidalla Sad Eyed Lady Of The Lowlands. Renaissancen Annie Haslam kuulostaa It's All Over Now Baby Bluella ei niinkään yllättäen Joan Baezilta. Don't Think Twice It's All Rightin esittävän Holliesin Allen Clarken äänen vuodet ovat muuttaneet liki tunnistamattomaksi.

Portraits Of Bob Dylanin julkaisu on perusteltavissa, jos se saa yhdenkin progefanin tutustumaan Dylanin tuotantoon. Muutoin Steve Howen kunnianosoitus on varsin kuivakiskoinen ja akateeminen työ.