STEVE WINWOOD: About Time

STEVE WINWOOD
About Time
Sanctuary

Valkoisista soul-kurkuista mitä parhaimmalla tavalla suolaisin ilmoitti, että on aika jälleen musisoida. Harmi, ettei About Timesta kuitenkaan saa liiaksi irti.

Liki vuosikymmenen tauko Steve Winwoodin kohdalla tarkoittaa juurille paluuta, kuitenkin ainoastaan näennäisesti. Levylle koottu Hammond-B3-trio soittaa juuri niin ryhdikkäästi kuin maestro itsekin; instrumentaatio toimii, kappaleet eivät.

Perkussionisteilla ja puhaltimilla maustettu trio työstää Winwoodin 80-luvun AOR-vetoista biisinkirjoitustyyliä ammattimaisesti, mutta vailla sen suurempaa räyhäkkyyttä. Ohuesti lattarimainen – santanamainenkin – poljento leimaa About Timea liiaksi, eivätkä Why Can't We Live Togetherin kaltaiset kappaleet auta asiaa. Ainoastaan Bullyn, Horizonin ja etenkin Silvia (Who Is She?)n kaltaisissa kipaleissa intoudutaan trafficmaiseen jamitteluun. Ikävintä on havaita Spencer Davis Groupista nousseen ihmelapsen saaneen juuri sen verran ikää, että ylärekisterikään ei ole ihan siellä missä soisi.

Kaikesta huolimatta Winwoodillle soisi tulevaisuuden, jossa kaupallisuudella ei olisi yhtä paljon jalansijaa kuin miehen taannoisilla tekemisillä. About Time lienee kirpeintä Winwoodia pitkään aikaan.