SUNN O))): Kannon

SUNN O)))
Kannon
Southern Lord

Kannon on vuonna 1998 Seattlessa perustetun Sunn O))):n seitsemäs studioalbumi. Bändi on luonut mainetta omaleimaisen, raskaisiin äänimaailmoihin keskittyvän musiikkinsa, komeiden kansilehtiensä ja erittäin äänekkäiden keikkojensa avulla.

Kannon jakautuu kolmeen osaan, jotka ovat minimalistisesti nimetty: Kannon 1, 2 ja 3. Ensimmäinen osa avautuu feedbackilla ja erittäin alas viritettyjen kitaroiden murinalla. Jännitettä rakennetaan hitaasti. Kahden ja puolen minuutin paikkeilla, laulun (tai kuiskailun ja korinan) alettua, sävellys kuitenkin hyytyy paikoilleen pitkäksi aikaa. Raidan loppupuolen feedbackäänimaisemat ovat erittäin vaikuttavia, mutta äänekkääksi miksattu vokaaliosuus häiritsee niistä nauttimista.

Toisen osuuden lauluosuudet ovat vielä epäonnistuneemmat. Kirkkolaululta kuulostava vokaaliosuus pilaa muutenkin aika hataralla pohjalla olevan sävellyksen. Kannon 3 kärsii myös hengellisvaikutteisista lauluosuuksistaan, mutta sävellyksen ja instrumentaation puolesta se on trilogian paras osa.

Levyn soittimet ja äänet ovat erinomaisesti äänitetyt ja tasapainoisesti miksatut. Soundiensa puolesta Kannon hipoo täydellisyyttä. Sävellyksellisesti se on laiska.