Suomiräpin Juice iskee jälleen – Tuottelias Huge L on kekseliäs ja huikean härski

Huge L & Rekami
Delaa souli
Monsp

Hugen tuotteliaisuuden määrä jaksaa hämmästyttää vuodesta toiseen. Useimmilla artisteilla tämän kaltainen massatuotanto näkyisi väistämättä myös laadussa, mutta Huge on ihmeen hyvin pystynyt pitämään laadullisen riman korkealla. Tällä kertaa Hugen rikostoverina on Rekami, myös LX-Beats-aliaksen takaa tunnettu Lauri Pihlman. Rekami tuokin Hugen ironiaa tihkuvaan ilmaisuun tarkkanäköisen annoksen arkipäivän realismia. Yhdistelmä on kieltämättä tehokas.

Taustat Hugella ja kumppaneilla ovat jo pitkään olleet parasta A-luokkaa. Kekseliäitä sampleja on haettu 60- ja 70-lukujen hämäriltä kulttilevyiltä, tällä kertaa käsittelyyn on päässyt muun muassa Bo Hanssonin legendaarinen Lord Of The Rings, jota on lainattu parillakin eri raidalla. Huikean härski, mutta osuva Kännis ja läpäl puolestaan luottaa 60-lukuisen soulin walking bass -linjoihin.

Olen joskus aiemminkin todennut, että Huge L on kaikella kunnioituksella suomiräpin Juice tai jopa Göstä Sundqvist – oivaltava, suoraviivainen ja irvokaskin kommentoija. Delaa souli ei ole Hugen uran paras teos, mutta kertoo paljon enemmän tästä oudosta ajastamme kuin kymmenet turhanpäiväiset popparit.