SUPERJOINT RITUAL: Use Once And Destroy

Arvio julkaistu Soundissa 05/2002.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
Phil Anselmon sivupolkuja seuratessa ei jää epäselväksi, mitä mies Panterassa pakenee. Pääbändin soundit on levyillä kiristetty yleensä niin pinkeälle, että koko homma repeää, jos joku liikahtaa.

Arvio

SUPERJOINT RITUAL
Use Once And Destroy
Metal-is

Phil Anselmon sivupolkuja seuratessa ei jää epäselväksi, mitä mies Panterassa pakenee. Pääbändin soundit on levyillä kiristetty yleensä niin pinkeälle, että koko homma repeää, jos joku liikahtaa. Niin Down kuin Superjoint Ritual ottavat pitkää etäisyyttä myös Panteraa ajoittain vaivanneeseen kliinisyyteen. Lisäksi Pantera julkaisee levyjä harvakseltaan, kun taas Anselmolla on kaiken aikaa jotain raskasmusiikkihanketta meneillään. Tämä mies elää metallille.

Superjoint Ritual on rentoudessaan kuin vastareaktio Panteralle. Se on rokkaavampaa, ronskimmalla otteella ja kyllä se siitä -asenteella soitettua musiikkia. Bändillä on myös varaa sikailla aivan eri tavalla. Use Once And Destroy on röyhkeää suoraan silmille huudatusta, joka on siitetty Anselmon New Orleansin takarämeillä sijaitsevassa kotitalossa. Eikä ilmeisesti aivan selvin päin.

Panteramaisuuksia toki kuullaan, tutun oloisia väliosia ja kilkutuksia vilisee, ja kireälle tässäkin välillä vedetään. Downiin nähden Superjoint on suoraviivaisempaa ja hyökkäävämpää. Anselmo huutaa ja rääkyy kuin nuori ja korskea, mutta ummetusvaivainen sonni. Everyone Hates Everyone, The Alcoholik, Fuck Your Enemy ja Haunted, Hated kertovat jo pelkillä nimillään minkä sortin peukaloruuvituksesta on kyse.

Anselmolla on käynnissä useampia projekteja kuin kukaan ehtii laskemaan. Kaikki eivät ole marssijärjestyksessä aivan paalulla ja Down on helppo laskea Superjointia tärkeämmäksi. Mutta sääli olisi jättää näin tasokasta materiaalia julkaisematta. Use Once And Destroy on ansainnut saamansa julkisuuden. 

Lisää luettavaa