SWEET JEENA AND HER SWEETHEARTS: Rock’n’Roll Picnic

SWEET JEENA AND HER SWEETHEARTS
Rock’n’Roll Picnic
Jeena Records

Kepeä huviretki rock’n’rollin leikkikentälle on mitä rennoin, sosiaalisin ja sympaattisin. Laulajatar Jeena Rancken emännöi iloisesti välkähtelevällä äänellään vaihtelevaa kattausta, johon kuuluu lennokasta rockabillyä, pikkuvanhaa jatsia, ajatonta laid back -tunnelmointia ja lauluirroitteluunkin yltävää svengi-improvisointia.

Sweethearts-muusikot soittavat Jeenan taustalla kepeään tapaan, joka tuo mieleen Holly Golightlyn hurmaavan hauraan tyylin kietoa melodioita pikkusormensa ympärille. Myös reippaamman Rosien Floresin vilkas ja rytmikäs työstö nousee mieleen. Kitaroissa kajahtaa milloin Link Wrayn milloin Johnny Kiddin & The Piratesin soundia.

Soitannan tarkoituksellisessa kepey­dessä on se vaara, että osa biisien ja bändin vetovoimasta jää ikään kuin uupumaan. Rock’n’Roll Picnic ehtii vähän väsähtääkin liian tarkan pikkailun ja varovaisen tahdituksensa parissa. Toisaalta omat virkeät retropastissit asettuvat näin samalle viivalle enemmän ja vähemmän tuttujen vintage-poimintojen kanssa, eikä nokkelien coverien suhteen tarvita minkäänlaista tasoitusta.

Tyylilajien kirjosta ei rävähdä esiin sitä kaikkein rämäkintä menopalaa, joka Sweet Jeenan ja Sweetheartsin takataskussa olettaisi piilevän.