A. Takalo poistaa laput silmiltä – Railakkaalle uutuuslevylle ei turhia raitoja mahdu

A. Takalo & Takavalot
Palapeli
Joteskii Groteskii

Suurissa kasvukeskuksissa asuminen aiheuttaa joskus laput silmillä -efektin, jota välillä hyvästä syystä ravistellaan. Kouvolan alueella pitkään suosiota nauttinut A. Takalo & Takavalot on yhtye, joka ei ansioistaan huolimatta ole lyönyt itseään läpi valtakunnallisesti. Vuosi sitten ilmestyneelle Greitest Hitsille oli koottu parhaita paloja yhtyeen aiemmilta levytyksiltä, ja sama hulvaton meno jatkuu Palapelillä.

Levy voisi hyvin olla ”Greitest Hits Vol. 2”, sillä yhtään turhaa raitaa levylle ei mahdu. Meno on välillä hyvässä mielessä Leevi & The Leavings -henkistä ja näiden riemastuttavien biisien soitto- ja laulupuoli kulkevat mainiosti. Olen kerran päässyt todistamaan yhtyeen lavamenoa, eivätkä soittajat tosiaankaan ole mitään pellejä, ainakaan pelkästään.

Välillä lyhyen ytimekkäissä biiseissä kuulee hauskoja viittauksia toisiin levytyksiin, mutta ne toimivat ja kaikkihan on loppujen lopuksi kierrätystä. Luulen on muita paloja haikeampi, mutta ei siitäkään kaljatuoppiin itkemisen aineksia löydy. Railakas meno on ajatonta, sillä jälki ei kuulosta erityisesti mihinkään aikaan istuvalta.

Ja hyvä niin, näin Palapeli on aivan omassa sfäärissään: nämä kymmenen palaa sopivat hyvin yhteen.