Takuuvarma korvamatomestari, mutta monipuolisuus kostautuu – Ed Sheeran sortuu sunnuntaiajeluun

Ed Sheeran
Divide
Warner

Ed Sheeranin toinen kokopitkä, Multiply (eli X), nosti ja takasi Sheeranille paikan eturivin poptähtien hovikirjoittajana. Sheeraniin on helppo tarttua, löytyyhän miehestä jokaiselle jotakin: romantikon herkkyyttä, rapista omaksuttu terävä kieli, katusoittajan karismaa.

Vaikeasta kolmannesta levystä puhuminen on kliseistä, mutta onneksi Ed Sheeran on ymmärtänyt tämän itsekin. Matkustellen vietetty välivuosi ja muille tehdyt hitit kuuluvat Dividella selvästi kansanmusiikkivaikutteina (Galway Girl) sekä terävämpänä kynänä (Shape Of You). Parhaimmillaan Sheeran on yhdistäessään nasevan tarinankerrontansa takuuvarmoihin korvamatokertosäkeisiin. Innostus kuitenkin laantuu Edin vaihtaessa sunnuntaiajeluvaihteen päälle – ja näin käy turhan usein. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuisi, jos Sheeran tekisi ”tuotetuille biiseille” pyhitetyn levyn.

Monipuolisuus on Ed Sheeranin valtti ja kompastuskivi. Artistina hän on täydellinen paketti – ainakin levy-yhtiölle, sillä Sheeran vetoaa nuorempaan polveen sekä näiden vanhempiin. Dividessa on hetkittäin ainesta erinomaiseksi pop-albumiksi, mutta se sortuu liialliseen hempeilyyn. Huippuhetkistään huolimatta levy tuntuu all-in-one-paketilta.