TEARS FOR FEARS: Songs From The Big Chair

TEARS FOR FEARS
Songs From The Big Chair
Mercury

Joskus kauan sitten Roland Orzabal ja Curt Smith olivat vakavia nuoria miehiä, jotka koettivat päästä irti ahdistuksestaan kanavoimalla sen musiikkiin. Tears For Fearsin ensimmäisen albumin, 1983 ilmestyneen The Hurtingin, alakulo tuntuu edelleen aidolta. Joy Divisionin, Talk Talkin ja Echo & The Bunnymenin synteesiltä kuulostavan, rytmikoneeseen ja akustiseen kitaraan nojaavan levyn tunnelma löysikin paljon kuulijoita, joiden oli helppo samaistua Orzabalin ja Smithin henkilökohtaisiin lauluihin ja jotka vasta odottivat The Smithsin läpimurtoa.
Pari vuotta myöhemmin ilmestyneen Songs From The Big Chairin sointia tukevoittivat hyvin rockmaiset rumpusoundit. Levyn yksinkertaiset kappaleet nojasivat pitkiin, liki mantramaisiin melodioihin, jotka kuljettivat kappaleet kohti kliimaksia ja jännitteen purkautumista. Singlehitit Shout ja Everybody Wants To Rule The World auttoivat yhtyeen läpimurtoa myös Britannian ulkopuolella.
Tears For Fearsin kolmas albumi The Seeds Of Love sisältää yhtyeen tunnetuimman kappaleen, The Beatles -vaikutteisen Sowing The Seeds Of Love -hitin. Levyä tehtiin kolme vuotta yhdeksässä eri studiossa ja sen huhuttiin maksaneen aikanaan uskomattomat miljoona puntaa. Orzabal ja Smith eivät kuitenkaan onnistuneet löytämään etsimäänsä sielukkuutta, vaan tukehtuivat omaan kunnianhimoonsa. The Seeds Of Loven paisuttelu on pahimmillaan yhtä helposti lähestyttävää kuin pari viikkoa tiskialtaassa maannut kaurapuurokattila. Kahdella ensimmäisellä levyllään Tears For Fears briljeerasi laulunkirjoitustaidollaan, kolmannella itse kappaleita on hankala edes löytää kaiken muun alta. The Seeds Of Loven jälkeen lapsuudenystävien tiet erkanivat ja varsin pian molemmista ryhdyttiin kirjoittamaan entisinä pop-tähtinä. Kaikilla levyillä on mukana nippu remiksauksia tai bonus-raitoja.