Teiniunelmia ja kesäkemuja – Hurriganes-basistin arkistokokoelma niputtaa Cisse Häkkisen koko soolotuotannon

Cisse Häkkinen
Summerdreams – Complete Solo Recordings 1976-1986
Warner

Basisti ja laulaja Cisse Häkkisen edesottamukset Hurriganesissa ovat suurelle yleisölle huomattavasti tutumpia kuin hänen soololevytyksensä, joten tuplakko Summerdreams – Complete Solo Recordings 1976-1986 tulee tarpeeseen.

Kokonaista 39 äänitystä sisältävä katsaus alkaa Häkkisen huhtikuussa 1976 julkaistulta Teendreams-lätyltä, joka versioi enimmäkseen 1960-lukulaisia pop-klassikkoja. Anna ja Muska Babitzinin taustalauluosuuksilla kuorrutetut hyväntuuliset esitykset soljuvat leppoisasti.

Hurriganesin tyyliin rollaava Summer Party (1979) otti astetta rockimman asenteen, mikä teki hyvää Häkkisen soolouralle. Muusikon viimeinen pitkäsoitto I Love You Anyway (1985) päätyi epätasaiseksi, mutta sen karheammat sävyt tarttuivat kiinni aikaan.

Julkaisun täkyiksi löydettiin kiintoisia ennen julkaisemattomia arkistoäänityksiä. Svengaava Stay (Just A Little Bit Longer) sekä singlen poskille kaavaillut kelmeän iskelmälliset Sä sekoitit mun pään ja Kultaa ja hohtavaa hopeaa ovat maistuvia bonuksia.

Elämys ei jää vain musiikkiin, sillä kooste tiivistää kansivihossaan Cisse Häkkisen tekemiset Honey Aaltosen ytimekkäällä esseellä.