THE BESNARD LAKES: A Coliseum Complex Museum

THE BESNARD LAKES
A Coliseum Complex Museum
Jagjaguwar

Messiaanista indie rockia esittävät kanadalaiset eivät kokeile viidennellä levyllään uusia temppuja. Useissa yhteyksissä tämänkaltaista urautumista voisi pitää paheena, mutta Besnard Lakesin kohdalla tämä kääntyy pikemminkin hyveeksi – eikä varmasti tuota faneillekaan pettymystä. Vaikka yhtyeen tunnistettava, kitaravalleilla verhottu sointi koostuu pitkälti samoista aineksista ja efekteistä kuin lukuisten muidenkin indieaktien, se on silti kaikessa mahtipontisuudessaan uniikki. Miksi vaihtaakaan?

Albert Hallin 4000 reikää täyttävässä äänimaailmassa on referenssejä niin moderniin indieen kuin 60-luvun psykedeeliseen poppiin – Beach Boysin stemmat lauletaan vain kolme kertaa hitaammin. Besnard Lakes vahvistaa myös tuntumaa siitä, että kanadalaisen indien eetoksessa on samankaltaista tunnistettavuutta kuin islantilaisten artistien musiikissa. Montrealista ponnistavat myös esimerkiksi Godspeed You! Black Emperor, Arcade Fire, Broken Social Scene ja A Silver Mt. Zion. Besnard Lakesin musiikissa on yhtymäkohtia kaikkiin edellä mainittuihin.

A Coliseum Complex Museum on takuuvarma esitys, joka ilmestyy juuri sopivasti lämmittämään talvipakkasilla. Levy ei kuitenkaan Besnard Lakesin kaanonissa nouse poikkeuksellisesti esiin yhtyeen aiemmista tuotoksista.