THE EXPLODING EYES ORCHESTRA: I

THE EXPLODING EYES ORCHESTRA
I
Svart

Suurenmoisen psykerokkibändin Jess & The Ancient Onesin viisi jäsentä muodostivat oman erillisen iskupartionsa kitaristi Thomas Corpsen alias Tommi H:n toisenlaiseen palettiin valikoimien sävelmien toteuttamiseksi.

Exploding Eyes ottaa vahvasti omakseen komean retropainotteisesti jalostetun soundimaailman, jossa Jessin/Jassen ääni kaikuu kuulaana ja kiivaana jumalaisen urku- ja kitaramyrskyn silmässä. Aivan kuin Julie Driscoll ja Brian Auger olisi yllytetty mellastamaan Hawkwindin eteerisen heavyllä avaruusmatkalla, garage-tuunatuilla menopeleillä.

Syntetisaattorien sijasta äänimattoa hallitsevat hurjistuneesti svengaavat urut, nerokkaasti sävyjään murtavat ja fuzzaavat kitarat sekä muhkean melodinen bassottelu. Slovareissa yhtye relaa ja keskittyy hartaampiin anthem-kaikuihin ja sointukudelmiin yhtä suurella sydämellä kuin nitrobuustattuihin menopaloihin.

Vanhakantaisten soundien kanssa pelaaminen ei ole mitään nostalgista näpertelyä tai vitsikästä kokeilua, vaan täydeltä laidalta lasetettua, ajatonta, tyylitajuista ja ryhdikästä työstöä. Samoista yhtenäisen tuhdeista talvisista sessioista tallentui valmista materiaalia vielä II-levynkin julkaisemiseksi.