TONY JOE WHITE: The Shine

TONY JOE WHITE
The Shine
Swamp Records

Moni, joka ei ole koskaan kuullut Tony Joe Whiten nimeä, on kuunnellut hänen laulujaan. Soulahtavan rämerockin peruskivi Polk Salad Annie, Brook Bentonin tunnetuksi tekemä ikivihreä Rainy Night In Georgia ja Tina Turnerin hitti Steamy Windows ovat Swamp Foxiksi nimetyn Louisianan kasvatin tunnetuimmat kappaleet.
Studioalbumeita on syntynyt 1960-luvun puolella alkaneen uran aikana parikymmentä, vaikka 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla ei paljon tapahtunut. White on luultavasti jo rustannut tarttuvimmat rallinsa, mutta taas hän osoittaa olevansa vähintään yhtä varteenotettava tekijä kuin monet puolta nuoremmat ja kymmenen kertaa muodikkaammat laulavat biisinikkarit. 

White irrottelee kitarastaan harvakseltaan ääniä ja hönkäisee silloin tällöin huuliharppuun. Hän jutustelee matalalla äänellään puolihuolimattoman oloisia tarinoita vuorista, auringonlaskuista, junista ja lähtöä tekevistä naisista. Jylhä karisma kannattelee niitäkin lauluja, jotka hajoaisivat vähäisemmän tulkitsijan käsissä. Kolmimiehinen bändi kilpailee siitä, kuka soittaa vähiten. Kaikki pärjäävät todella hyvin.