TOOT TOOT: Toot Toot

TOOT TOOT
Toot Toot
Columbia

The White Stripes todisti jo yli vuosikymmen sitten, ettei toimivaan rockyhtyeeseen tarvita välttämättä kuin rummut ja kitara. Loppu on ilmaisijasta itsestään kiinni.

Myös kotimainen Toot Toot onnistuu tässä samassa pelkistämisen taiteessa. Kitaristi-laulaja Timo Kämäräisen ja rumpali Olli Krogeruksen muodostaman duon debyytti soi isosti. Albumi alkaa hieman CMX:n Discoinfernon riffin mieleen tuovalla jyrällä Why You Lock (Yourself In A Safety Box). Tappavan tehokkaaseen ilmaisuun on yhdistetty rauhallisempia, kauniilla melodiakuluilla lepääviä välikkeitä. Samaa toimivaa reseptiä käytetään hyväksi suurimmalla osalla levyn kappaleista.

Albumin kulmikkaista riffeistä ja lennokkaista kertosäkeistä muodostuvat kappaleet on rakennettu huolella. Biisit ovat tiiviitä ja muodoltaan ehyitä. Yhtye nimeää tiedotteessaan suurimmiksi vaikuttajikseen muun muassa The Beatlesin, Led Zeppelinin ja Nirvanan. Viitteitä niistä voi toki kuulla, mutta varsinkin raskaampien kappaleiden kohdalla kaksikon grungahtava moodi tuo silti mieleen Alice in Chainsin ja sen laulaja Layne Staleyn.

Aivan The White Stripesille ominaista hysteerisyyttä Toot Toot ei levyllään tavoita. Debyytti on kuitenkin tutustumisen arvoinen raikas rocklevy.