TOTAL DEVASTATION: Reclusion

TOTAL DEVASTATION
Reclusion
Firebox

Pari kertaa Total Devastationin ohimennen keikalla nähneenä oli syntynyt mielikuva raa'asti rappaavasta ja rapakon taakse kurkottelevasta death/grind-ryhmästä, jonka Morbid Angel -vaikutteinen rynkytys ei järisyttänyt omaperäisyydellään. Reclusionin myötä tuon määritelmän voi kuitenkin heittää romukoppaan, sillä Suomen partaisin metallibändi on piristävästi harpannut toisella albumillaan pitkiä askelia kohti tuntematonta.

Kuusikon grind core -vaikutteista death metallia höystetään kokonaisuutta tyylikkäästi värittävillä sampleilla, koskettimilla sekä poikkeavilla sovitusratkaisuilla. Näin Total Devastation erottuu edukseen lajityypin massasta, jotka turvautuvat orjallisesti perinteisiin ratkaisuihin. Total Devastation onnistuu modernisoimaan tyylilajia onnistuneesti ja Reclusionin vaikutus genren tulevaisuuteen voi olla kovin merkittävä.

Jos muoto on kunnossa, niin sisältö jättää toivomisen varaa. Valitettavasti Reclusionilta puuttuvat iskevät tappobiisit, joilla yhtye olisi mahdollisesti heittänyt itsensä kertaheitolla genren isojen nimien joukkoon. Tai sitten syy on karkeassa tuotannossa. Joka tapauksessa Reclusion osoittaa yhtyeestä löytyvän rutkasti potentiaalia, jota jalostamalla ryhmän kolmas albumi saattaa hyvinkin olla se levy.