TOTALT JÄVLA MÖRKER: Totalt Jävla Mörker

TOTALT JÄVLA MÖRKER
Totalt Jävla Mörker
Regain

Totalt Jävla Mörker eli totaalisen vittumainen pimeys. Siltä se elämä varmasti tuntuu, jos on syntynyt Ruotsin Raaheen, Skellefteåhon. Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä retkue raivoaa kuin vesikauhuinen rakki, jolle on lyöty tähtisadetikku takapuoleen lisäpotkua antamaan. Eli kyllä tuollaisesta pysyy mielellään turvallisen etäisyyden päässä.

Mainiota suosiota kotimaassaan nauttiva Totalt Jävla Mörker räimii kolmosalbumillaan alkukantaista grind/crust corea death- ja doom metal -vaikutteilla höystettynä, saaden hyökkäävyydessään ja totaalisuudessaan Rotten Soundin kuulostamaan Yöltä. Kai Hahdon kaltaisia virtuooseja ei bändistä löydy, mutta ehkä siksi soiton ja tuotannon alkukantaisuus luovat synkän ja vittumaisen tunnelman. Alun puhdas vastenmielisyys ja ajatus lähteä viiltämään ranteita auki musiikin yllyttämänä alkaa kuitenkin väistyä ajoittaisten onnistuneiden riffien, sovitusten ja biisien myötä.

Vaikka valoa alkaa näkyä tunnelin päässä, räksyttävät yhtyeen kaksi laulajaa Fredrik ja Anders kurkkunsa verille siihen malliin, että matka säilyy riittävän piinaavana koko reilun puolen tunnin keston ja sen viidentoista kappaleen ajan. Ristiriitainen ja tyhjä olo levyn päätyttyä osoittaa, että ainakin Totalt Jävla Mörker osaa luoda koskettavaa musiikkia.