TRACEDAWN: Lizard Dusk

TRACEDAWN
Lizard Dusk
Redhouse FMP

Viime vuoden alkuun räväytti MyGrain, nyt sen tekee Tracedawn kolmannella ja tähän saakka parhaalla levyllään. Suomalainen death-lähtöinen melodinen metal saa uuden lisän kärkinimiensä joukkoon, kun nämä entiset juniorilupaukset ja tulevaisuuden toivot pystyvät lunastamaan kaikki bändiin kohdistuneet odotukset.

Lizard Dusk esittelee yhdeksän tuoreen iskusävelmän ja entistäkin itsevarmemman yleisilmeen lisäksi uuden örinävokalistin, entisen Amoral-miehen Niko Kalliojärven. Hänen ja puhtaat osuudet laulavan kitaristi Tuomas Yli-Jaskarin vuoropuhelu toimii niin Nothing And Nowheren yökerhometallissa kuin vähemmän yllätyksellisissä biiseissäkin.

Soittotaito, teknisyys ja selkeän iskevä, moderni soundi ovat levyllä tasapainossa sävellysten tarttuvuuden kanssa. Lizard Dusk on hillittömien ja hengästyttävien kitarariffien ja kosketinkuvioiden juhlaa. Soitanto on saatanan tiukkaa ja pieni luova tauko kuuluu kappalemateriaalissa.

Loppuun asti hiottujen muotovaliobiisien laatu säilyy Lizard Dusk -levyllä tasaisena viimeiseen nuottiin. Kun tähän lisätään vielä yksi ripaus persoonallisuutta, niin siinähän se mestariteos tulee seisomaan.