Tribulation keksi metallin voittajayhdistelmän – Uusi levy saa voimansa rock-groovesta

Tribulation
Down Below
Century Media

Harva bändi pystyy ikinä tuottamaan jotain, joka kuulostaa vaivattoman ajattomalta ja silti ainoastaan bändin omintakeiselta itseltään.

Edellisestä Children Of The Night -levystään (2015) asti kovassa nosteessa paistatellut tukholmalainen Tribulation on löytänyt totaalisen voittajayhdistelmän goottirock’n’rollia ja death metal -juuria.

Sinänsä vastaavien mausteiden yhdistelmä ei ole uusi, mutta Tribulation tekee siitä omansa. Toinen toistaan tarttuvammat biisit pursuilevat järjettömän tehokkaita melodioita, punkahtavaa kuolorock-rullausta ja pehmeän mätää murinalaulua.

Säästeliäästi tunnelmaa lisäilemään on sinne tänne ripoteltu suvantokohtia, aavemaisia koskettimia ja elektronisia efektejä, mutta ei yhtään liikaa. Tämän levyn päällimmäinen ajava voima on ajaton rock-groove, ja tätä näkökantaa puolustan vaikka kynsin ja hampain.

Myös soittopuoli tuntuu tiukentuneen bändin aiempiin levyihin verrattuna ihan kautta linjan. Kiinnostaa kovasti kuulla, mitä Tribulation tuo tulevaisuudessa tullessaan.