Levyarvio: Tulevaisuuden liveklassikko? Tuskin, mutta paikan päällä Tribulation on varmasti ollut vaikuttava kokemus

Tribulation
Alive & Dead At Södra Teatern
Century Media

Goottirockia ja death metalia omalaatuisesti yhdistelevä ruotsalaisyhtye konsertoi joulukuussa 2018 Tukholman Södra Teaternin komeissa tiloissa esittäen kriitikoiden ja yleisön ylistämän Down Below (2018) -albuminsa kokonaisuudessaan sekä valittuja paloja kahdelta sitä edeltäneeltä levyltään. Tilaisuus ikuistettiin bändin ensimmäiseksi livejulkaisuksi.

Alive & Dead kuulostaa paperilla erikoisemmalta kuin mitä se lopulta onkaan. Äänitallenteella ammattimainen ryhmä vetää rutiinisuoritusta eikä levystä oikein löydä muuta moitittavaa kuin aavistuksen tuhnu miksaus, jossa laulu tahtoo hukkua kaiken alle.

Videopuoli tuo sentään jotain lisäarvoa, sillä kitaristipari Adam Zaarsin ja erityisesti balettitanssijan lailla keikaroivan Jonathan Hulténin liikkuminen tuovat eloa, jota esimerkiksi teatterin penkeissä paikallaan istuva yleisö ei tuo. Paikan päällä konsertti on varmasti ollut vaikuttava kokemus, mutta videolta Södra Teaternin taika ei oikein välity.

Saatekirjeessä kehutaan Alive & Deadia uudeksi klassikoksi Iron Maidenin Live After Deathin ja Judas Priestin Unleashed In The Eastin rinnalle. Ei nyt ehkä ihan kuitenkaan, mutta faneille sopiva perushyvä live se kuitenkin on.