TUMPPI VARONEN & PROBLEMS?: Kalevankatu 34

TUMPPI VARONEN & PROBLEMS?
Kalevankatu 34
Boogiemill

Oletettavasti lopun ikäänsä punklegendan arvonimellä raskautetun Tumppi Varosen ja Problems?-yhtyeensä yhdestoista studioalbumi on vähemmän punkia ja enemmän rockia. Ja ettei bändin maantieteellinen alkuperä jäisi epäselväksi, niin Varonen seisoo levyn kannessa Kalevankadun ja Albertinkadun kulmassa Hesari kainalossaan kuin varmistukseksi rockinsa helsinkiläisyydestä.

Kalevankatu 34 -albumia koristava The Rolling Stonesilta muokattu iskulause ”It’s only rock’n’roll but we love it” kertoo levystä kaiken olennaisen. Varonen ja kolmemiehinen Problems? ovat verevä ja siloittelematon rockcombo, jonka varttuneisuus kuuluu paitsi soiton epätrendikkyydessä myös Varosen teksteistä.

R & r lohduttaa on vielä kliseisen rootsista virittäytymistä, mutta Elossa oon imaisee mukaansa Jimi Seron vastustamattomalla bassokuviolla. Kuka meitä käskee ja Tukka laskoksilla ovat hengellisen ja maallisen hyvän etsinnästä kertoessaan kuin kolikon kaksi puolta. Mielenrauhaa Tumppi Varonen hakee akustisten kitaroiden säestyksellä, mutta Uutisen The Balls -henkisen rosoisuuden sinetöi resonaattorikitaroineen biisillä vieraileva Peevo De Luxx. Jalkojen välissä lähestyy The Rolling Stonesia Varosen kritisoidessa sitä, kuinka pätkätyön maailma on hivuttautunut ihmissuhteisiin ja perhe-elämään pätkäsitoutumisena.
Kalevankatu 34 on karhean miellyttävä rocklevy, jonka ainoa ongelma on se tavanomaisin eli ässäbiisien puute.