TUNNG: Comments Of The Inner Chorus

TUNNG
Comments Of The Inner Chorus
Full Time Hobby

Saatekirje kertoo Tunngin tekevän musiikkia, jossa moderni kokeellinen elektroniikka ja ajaton akustinen folk-ilmaisu kohtaavat. Levyn avaava kaksiminuuttinen intro ei lupaa hyvää. Jotain napsetta ja tiukujen hiplausta. Ei kokeellista elektroniikkaa eikä ajatonta folkkia. Saastaiset hipit!

Toinen kappale palauttaa uskon saatekirjelmään. Melko perinteinen laulaja-lauluntekijä saa tuekseen pehmeää naksahtelua ja eloisaa huminaa. Studiota on käytetty sekä tarkkaan äänitykseen että tarkkaan äänitiedostojen uudelleenjärjestelyyn.

Tunngin vahvuus on luottamus perinteiseen laulunkirjoitukseen ja puhtaaseen ihmisääneen. Biisit ovat niitä, jotka olisivat hyviä ainoastaan akustisella kitaralla säestettynäkin. Toki niissä on pureskeltavaa pidemmäksi aikaa nyt, kun niistä löytyy monenlaista napsetta, vinkaisua, turahdusta ja kilahdusta. Jousia, puhesampleja ja kaiutettua pulputusta suositaan myös. Missään vaiheessa koneilu ei kuitenkaan aja yli lämpimästä inhimillisyydestä.

Levyltä löytyy myös turhanoloista eteeristä tunnelmointia. Suurimmaksi osaksi esimerkiksi Beckin akustisempaa laitaa lähestyvä taiteellinen näppäily kuitenkin pitää jännitteensä.