TURIN BRAKES: Outbursts

TURIN BRAKES
Outbursts
Cooking Vinyl

Viidenteen albumiin ehtinyt Turin Brakes on rankattu yhdeksi uuden vuosisadan akustisen laululiikkeen keskeisistä nimistä. Outburstsille Olly Knightsin ja Gale Paridjanianin muodostama duo on toki värvännyt joukon avustavia muusikoita, mutta levyn ilme pysyy vähäeleisenä ja -sähköisenä.

Albumi sukeltaa pehmeän folkahtavaan maailmaansa vähin erin instrumentaatiotaan kasvattavan Sea Changen myötä. Turin Brakesin komennossa rummutkin on pehmustettu niin perusteellisesti, että herkkyys ja laiskuus ovat vaarassa sekoittua. Etenkin biisien avaukset ovat kuin hiljaisuuden ääniä tunnelmien hahmottuessa laimennetuksi Simon & Garfunkeliksi tai Crosby, Stills & Nashiksi – nimenomaan ilman Youngia. Rockista Turin Brakes antaa häivähdyksen vasta levyn viimeistä edellisellä raidalla Radio Silencella.

Outburstsin kansi ennakoi tummine taivaineen puhkeavaa myrskyä, jota ei koskaan tule. Turin Brakesin folkpop lämmittää mukavasti kuin liian leudolla säällä ylle unohtunut, tuskanhikeä nostattava untuvatakki.