UB40: Presents The Fathers Of Reggae

UB40
Presents The Fathers Of Reggae
Virgin

Hairahdettuaan hyvän alun jälkeen joksikin aikaa vetkuun pop-reggaeen UB 40 ryhdistäytyi uppoutumalla Labour of Love-trilogiallaan jamaikalaisinnoittajiensa iskusävelmiin. Nyt britit panevat vielä paremmaksi. Jamaikalaisvaikuttajat on kutsuttu tulkitsemaan UB 40:n katalookista huolella juuri heille poimittuja numeroita pääsääntöisesti alkuperäisten, mutta paikoin rekonstruoitujenkin taustojen päälle.

Idea toimii kaikille osapuolille. Se osoittaa miten hienoja lauluja UB 40 on parhaimmillaan kynäillyt, tutustuttaa uusia polvia John Holtin, Bob Andyn ja Ken Boothen kaltaisiin vintage-reggaen huippulaulajiin ja terästää vaihteeksi näiden ragga-rytkeeseen hautautunutta statusta. Ja panee kenet tahansa roots-kultturistin kuolaamaan, sillä isäpapat palauttavat nopeasti mieleen mikä teki heistä niin unohtumattomia. Viisaasti raitojen uudet miksaukset on uskottu alan nykyisten mestareiden käsiin. Puikoissa ovat Sly & Robbie, Steely & Clevie, Danny Brownie ja Fatta & Bulby.

Turhia esityksiä ei neljästätoista raidasta löydy, mutta haluan erityisesti vääntää huomionne Holtin (The Pillow), Andyn (Love Is All Is Alright), Toots Hibbertin (C'est La Vie), Winston Groovyn (Don't Slow Down), Melodiansin Brent Dowen (Silent Witness) ja Mighty Diamondsin (You Could Meet Somebody) huimaan kykyyn pusertaa esiin laulun syvin olemus. Puhumattakaan Gregory Isaacsista (Bring Me Your Cup), jonka sielukkuus ja lahjakkuus häikäisevät yhä hirvittävän crackin kiskomisen jälkeenkin.