VOXTROT: Voxtrot

VOXTROT
Voxtrot
Playlouderecordings

Teksasin Austinista tuleva Voxtrot tekee nimettömällä debyytillään mukavan kesäisen vaikutelman. Samalla Voxtrot näyttää, että indierintamalla ei olla pelkästään päiväperhomaisten trendibändien armoilla.

Muutaman positiivisen vastaanoton saaneen pikkulevyn jälkeen Voxtrot on saanut albuminsa tuottajaksi muun muassa Nick Caven ja PJ Harveyn kanssa työskennelleen Victor van Vugtin. Van Vugtin avulla Voxtrotista on kuitenkin tullut kaikkea muuta kuin alakuloinen saati ahdistava laulukokoelma.

Levyn hetkittäin jousikvartetilla ja puhaltimillakin täydennetyt kappaleet ovat kevyen rytmikästä kitarapoppia, jonka vaikutteet tuntuvat tulevan ennen kaikkea Englannista. Kepeimmillään Voxtrot soi jopa kuulaana kuin Belle & Sebastian. Laulusolisti Ramesh Srivastavan perusteella viisikkoa voisikin luulla brittiläiseksi.

Every Day -biisillä naiivia rytmikonettakin käskevä Voxtrot on ensisijaisesti raikas popyhtye, jollaiseen on aina ilo törmätä. Vähintäänkin mainioista biiseistä koostuva levy ei pyri ihmeisiin, mutta tulee tehneeksi niitä pienessä mittakaavassa kuin ohimennen.