ZYKLON: World Ov Worms

ZYKLON
World Ov Worms
Candlelight

Zyklon syntyi Emperorin Samothin, tässä yhteydessä nimellä Zamoth, tarpeesta luoda äärimmäistä metallia paiskova bändi. Emperorista Zamoth nappasi kyytiinsä rumpali Trymin ja kaksikko on hieronut World Ov Wormsia tavalla tai toisella jo pari vuotta. Myrkskogin Destructhor saatiin mukaan ja homma oli enää laulajasta kiinni. Sopiva mies löytyi Zamothin levy-yhtiölle levyttävästä Limbonic Artista. Hän on ärhäkkä-ääninen Daemon.
Äärimmäinen metalli tarkoittaa Zyklonin tapauksessa kaikkia niitä elementtejä, joilla saadaan aikaan vihaisesti hakkaavaa metakkaa. World Ov Worms, kuten Emperorin viimeisimmät albumitkaan, ei kuulu leimallisesti mihinkään metallin alalajiin. Levyllä on vahvasti piirteitä deathistä, esimerkiksi muutamat Morbid Angel -tyyppiset ratkaisut, vanhahtavia thrash-riffejä sekä blackiäkin tulvivaa luotisadetta. Muutamaa biisiä pitkitetään Limbonic Artia muituttavalla elektronisemmalla rätkätyksellä. Kaikesta tästä syntyy niin armoton sekoitus, että yhdellä kertaa nieltäväksi se on lähes liian julmaa.
Zyklonin harmittavin piirre on samankaltaisuus Emperoriin verrattuna. Insahn kulkee erilaisia polkuja vaimonsa ja Peccatumin kanssa, mutta Zamoth luottaa sivupoluillaankin välillä jopa kaikkivoipaisen kaaoksen voimaan.