Autenttiset jauhot pussissa – Nykykantrin parhaimmisto soittolistana

24.2.2015 15:37

Huomenna 25.2. ilmestyvässä Soundissa 2/2015 Jean Ramsay sukeltaa syvälle modernin lauluntekijäkantrin uumeniin. Jutun lukemisen taustalle hän kokosi alta löytyvän soittolistan.


 

Viime vuosien aikana on hirvittävän bro-countryn vastapainoksi noussut pienten piirien parista, punk-klubeilta ja lauluntekijäilloista, huikea liuta nuorta lahjakkuutta. Jopa niin monta, että voi jo puhua liikkeestä. Sturgill Simpsonin (kuvassa) varjoon jää pitkä liuta taitavia nuoria tekijöitä, joita tämä soittolista pyrkii nostamaan esiin.

Uusien, omaa sydäntä sykähdyttävien artistien löytäminen on yksi elämän hienoimmista asioista. Uusi artisti, joka on sisäistänyt tradition, ja sitten joko kääntää sen päälaelleen tai muuten vaan jalostaa sitä ennenkuulumattoman hienolla tavalla, edustaa aina jatkumoa ja antaa uskoa tulevaisuuteen. Mikään musiikin parissa koettu tunne ei oikein vedä vertoja sille, kun joku uusi kappale tuntuu hetken maailman parhaimmalta biisiltä.

Tälle listalle on koottu tuollaisia hetkiä. Ja kuten asiaan kuuluu, sen avaan oklahomalainen John Moreland (s. 1988), joka on niin uusi tuttavuus, ettei mahtunut printtilehdessä olevaan juttuun mukaan. Miehen huikea kakkoslevy In The Throes ei ole lähtenyt soittimestani hetkeksikään sen jälkeen kun sen jutun kirjoitettuani hankin, ja kolmas on kuulemma tuloillaan.

Tulevaisuus näyttää hyvältä!

Lisää luettavaa